Presse

Alt for damerne

Alt for damernes sundhedsredaktør Christina Bølling kom forbi en dag til min mby Yoga Reformer time og skrev begejstret følgende:

 

Hvad: mby Yoga Reformer, hvor du laver klassiske yogaøvelser på en pilates reformer.

 

For hvem: Dig, der gerne vil have lidt mere tempo på din yoga – og udfordre core og balance ekstra.

 

Hvorfor: Reformeren (træningsmaskine til pilates, red.) egner sig egentlig fortrinligt til yoga. Den tilfører det samme element af balance og styrke som f.eks. SUP-yoga, hvor man laver yoga på vandet, mens man balancerer på et board. Du kan løfte dine yogakompetencer markant. Hvis det ikke lokker, så…?

 

Hvordan: Yoga + pilates? Er det mon et godt miks, eller lige så svært at blande som vand og olie? Umiddelbart tror man det sidste, eftersom udøverne af hhv. yoga og pilates typisk har travlt med at fortælle, hvor forskellig yoga og pilates grundlæggende er, alene måden at trække vejret på. Men yogalærer Malene Bak har forstået at bruge sine mange års erfaring fra yoga på reformeren, så de to blender rigtig fint i de 60 minutters flow. Takket være modstanden fra reformeren og stropperne kommer man dybt ud i stillingerne; faktisk har Kriger 2 aldrig været så flot som her! Vi lægger ud med åndedrætsøvelser for at finde en god rolig rytme, et flow, der skal bære os igennem resten af timen. I vinyasa yoga glider øvelserne nemlig over i hinanden lidt som en dans, hvilket faktisk fungerer fint på maskinen. ’Hundestræk’ og ’trikonasana’ får lige 10 pct. ekstra, så sveden hagler af kroppen. Til sidst sluttes af med stræk af haser og inderlår, før den endelige salut i siddende skrædderstilling. Eneste lille indvending var, at Malene Baks imponerende internationale yoga-cv får hende til at sige ’inhaler’ og ’ekshaler’ (fra engelsk inhale og exhale) i stedet for indånding og udånding.

 

Hvor og hvornår: Du kan træne yoga på reformer hos Powerhouse Cph. Se desuden bak7yoga.dk og Free Spirit i Risskov, freespirit.dk

Powerhouse Cph interview

Hvad er logo_mby_small Yoga Reformer ?

Yoga Reformer er udviklet med udgangspunkt i flow yoga (Vinyasa), hvor man får varmen og kraften gennem sit intense åndedræt og bevæger sig i takt med sin indhalering og ekshalering. På den måde får man sin reelle styrke i spil og oplever ofte, at man er meget stærkere end man tror.
Man bruger musklerne til at holde sine positioner i kraft og balance og reformeren giver dig en tilpas modstand, så du bliver stærk og koncentreret.

 

Når du er varm, laver vi længere stræk, hvor reformeren er som en “partner”, der sammen med DIN krop giver dig dybere stræk og åbninger i stive blokeringer i din krop. Du kommer længere ud i disse stræk end du tror, fordi du bruger din vejrtrækning og reformeren hjælper dig til at holde en kontrol samtidig med, at du giver slip!

 

Til sidst slapper du heeeelt af i nogle minutter og får derigennem manifesteret al den kraft og fleksibilitet du lige har skabt og åbnet op for i din krop. Du vil opleve en lethed i kroppen og en stærk, balanceret ny energi!

 

Hvad gør Yoga Reformer anderledes i forhold til almindelig yoga?

Det jeg synes er rigtig spændende med reformeren er, at den nærmest bliver en “yoga-partner”, så man ligesom samarbejder med reformeren. Reformer vognen er jo nærmest ens yoga måtte – det udfordrende er, at den bevæger sig! – Så det kræver koncentration og at man spænder op i sine muskler og core ellers mister man sin position. Så reformeren udfordrer dig og kræver din styrke  og man kan ikke snyde og bare “hænge” i en position.

 

Normalt har man kun sin egen krop at arbejde med i yoga og det kan være svært at give slip i længere stræk og samtidig holde sig selv på plads i en position.
Reformeren hjælper dig til dybere og længere stræk, så du kan give helt slip og samtidig have en tryghed i kontrol pga reformeren. Man kan komme endnu længere i stræk end man tror, fordi reformeren støtter dig på vejen og du kan slippe mere og mere – det er nogle ret vilde aha oplevelser folk får.
Du er jo en tro yogi, hvorfor faldt du for yoga på reformeren?

 

Da jeg boede på Bali tog jeg en del privat undervisning og dyrkede også partner yoga / acro yoga, hvor man arbejder sammen 2 og 2 og dermed kan komme ud i vilde stræk og positioner, fordi den andens krop er en samarbejdspartner, der støtter og “skubber” en længere.

 

Med reformeren føler jeg noget af det samme, fordi den pga dens opbygning kan udgøre det for en “partner” eller en privatlærer, der justerer dig i dine positioner og hjælper dig ud i dybere stræk. Du kan ikke snyde reformeren, ligesom du ikke kan snyde en privatlærer eller en acro yoga partner, der begge holder dig koncentreret, stærk og optimerer dine stræk.

 

Kan alle være med?

Ja helt klart! – du behøver ikke at have prøvet hverken yoga eller reformer før. Jeg introducerer alle nye til reformeren og viser også den indstilling vi bruger, når vi laver mby Yoga Reformer. Det er jo et helt nyt koncept indenfor reformer træning, der ikke findes andre steder, så det er jo nyt for alle!

 

Alt vi laver bliver i-tale-sat og vist af mig og jeg sætter højt, at der altid er tid til den enkelte, så alle får en optimal oplevelse og det er en fornøjelse at se, hvordan folk kommer igen og glade kan mærke hvor meget de flytter sig hver gang.

 

Yoga er jo for nogen lig med afslapning og nogen tænker måske, at de i stedet burde svede max i stedet for at bruge en time på Yoga Reformer – hvad siger du til det?

Ja – du har helt ret. Det troede jeg også engang for mange år siden.
Jeg havde aldrig drømt om, at yoga kunne gøre mig stærk og smidig. Det var igennem løbe træning, at jeg fandt yogaen, og den holdt jeg mig fri for løbeskader. Den gjorde mig stærkere og forbedrede min vejrtrækning, så min løbetræning blev meget bedre.

 

Det er jo det, der er fantastisk ved yoga – den åbner og skaber balance i din krop og du kan dermed bruge din krop meget mere effektivt og konstruktivt i alle andre sammenhænge.
Om det er full body reformer, cardio reformer, TRX, pilates eller andet – I Powerhouse har vi jo hele paletten, så man kan jo kombinere det, så det passer til ens temperament.

 

Jeg underviser mange løbere og styrketræningsfolk og også profesionelle sportsfolk i yoga og èn ting går igen: Deres motivation, koncentration og effekt af al anden træning bliver markant bedre, når de har yogaen med på programmet.

 

Når det er sagt, har jeg også mange, der kun dyrker yoga, forbi de oplever, at de her får det hele: Sved på panden, styrke, balance og smidighed! – Og med reformeren som “partner” er yogaen virkelig effektiv.

footer